Blog

DJEČJI OSMIJEH JE NEPROCJENJIV

Za djecu u domovima: Enter Zagreb i HEP pokrenuli veliki val dobrote

I ovoga prosinca ispričana je jedna od najljepših radijskih priča. 100 ispunjenih želja društveno je odgovorna akcija Entera Zagreb u kojoj se ispunjavaju želje djece i mladih smještenih u nekoliko domova na području Zagreba i okolice, a pridružio im se HEP.

Krajem studenoga, 25.11. Enter Zagreb, uz podršku Hrvatske elektroprivrede, pozvao je svoje slušatelje putem etera i digitalnih kanala da svi na trenutak postanu Djed Božićnjak i ispune želje djeci bez mame i tate ili odgovarajuće roditeljske skrbi. Glasovi mališana koji putem Enterovog etera otkrivaju čemu se nadaju ispod bora glasno su odjeknuli, a vijest o akciji koja grije srce počela se širiti nevjerojatnom brzinom…

I čarolija je počela. U rekordnom roku, u samo 24 sata od objave popisa 30.11. ispunjene su sve želje, njih ukupno 120 koje su Enterovci prikupili prilikom posjete domovima I.G. Kovačić i A.G. Matoš, u Nazorovoj i Laduču. Autići, kućice za lutke, slatkiši, tenisice, maketa broda, pribor za slikanje, glazbena kutija i svi drugi darovi koje su mališani poželjeli, kao u nekoj bajci počeli su se gomilati na Enteru Zagreb.

Pokrenuti val dobrote nitko nije htio, a ni mogao zaustaviti pa je božićna akcija proširena na ostvarivanje djetinjih snova i želja djece smještene u Caritasovoj kući Emaus u Dupcu i kući Sv. Franje u Sesvetama, a nabavljale su se i higijenske potrepštine za bebe. Trebali su opet tek sati, a ne dani da sve stavke s popisa objavljenog 9. 12. jednostavno – nestanu.

Ova bajka kulminirala je uoči samoga Božića kada su popularni Enterovi DJ-evi punih ruku i kombija stigli na adrese domova i izazvali dječju radost koja je neprocjenjiva.

I tako je ispričana jedna od najljepših radijskih božićnih priča…