Blog

SAMO RASTE

Ultra Split nikad jača

Ultra Split – „Your party hits radio“ još nije proslavila drugi rođendan, a već je učvrstila svoje mjesto na splitskoj radijskoj sceni.

Njezin teren od prvog je dana jasno definiran. Obraća se mladima koje privlači svojom energijom, otkačenim voditeljima i millennial hitovima od 2000. do danas. Da je recept uspješan pokazuje i najnovije istraživanje Ipsos Pulsa.

Ultra Split iz kvartala u kvartal raste. Kraj 2019. tako su dočekali sa slušanošću od 26,2 posto na tjednoj bazi, i to kad se uzmu u obzir punoljetni Splićani i Splićanke mlađi od 49 godina. Samo u odnosu na kvartal ranije, riječ je o rastu od 4,6 postotna boda. Za više od dva postotna boda rasli su u toj skupini i na razini županije, pa su na gotovo 18 posto (17,9).

Tajna njihovog uspjeha leži u tome što oni žive život svog targeta. Za mikrofonom su mladi ljudi koji su slušateljima dio ekipe, dijele iste probleme i smisao za humor. Nositelj jutarnjeg programa je Slavko Škarica, a kroz Ultra dan slušatelje vodi Valentina Miletić, inače poznata splitska influencerica.

Nikad se nisu zadržavali unutar čvrstih zidova tradicionalnog radija pa gdje ide „ekipa“ tu su i oni. Tako je njihov Ultra Xmas Party postao središnji dio splitskog Adventa za mlade.

Sa slušateljima idu u kino, traže nagrade preko cijelog grada, partijaju na brodu u sklopu njihovog Ultra Boat Partyja, za koji se tražila karta više.

Ni ULTRA Europe festival ne može proći bez njih, a i to odrade sa stilom. Presele cijeli studio u središte partyja, pa su i ovo ljeto proveli tri dana u Parku mladeži.

„Your party hits radio“ nanovo je promiješao karte na splitskoj radijskoj sceni i osvojio veliki dio slušateljstva.