Blog

PRECIZNO DEFINIRANI TARGET

Sa stilom i u pravo vrijeme: Enter Zagreb pojačao vezu mladih i Watch Centra

Enter Zagreb ponovno se potvrdio kao važan link između klijenata i mladih.

„Secret Santa“ promocija na Enteru Zagreb održala se tijekom prosinca, u vrijeme shopping groznice i biranja blagdanskih darova. I stil je bio jasno definiran s obzirom na to da je Enter iznimno popularan urbani radio za mlade. Tako se Watch Centar, u pravom trenutku i na pravi način, obratio specifičnoj publici od 15 do 29 godina.

Kad dobro znate kome se obraćate, njima prilagođavate i promocije, a u čemu na Enteru Zagreb imaju golemo iskustvo. U slučaju „Secret Sante“ od gotovo početka prosinca do Badnjaka svaki radni dan su pričali novu priču u koje bi skrili nazive najpoznatijih pjesama jednog izvođača. I taj jedan bio bi Secret Santa toga dana.

Ali da ne bi bilo sve tako jednostavno nazivi pjesama su prevedeni na hrvatski. Na primjer, u božićnoj priči: „Ho, ho, ho! Jesi li ove godine bio zločesti dečko?“ uloga tajnog Djedice pripala je Billie Eilish. Mladima je takva igra bila smiješna i zanimljiva, a njih 15 tijekom 15 radnih dana uzelo je 1 000 kuna poklon-bonova u Watch Centru.

Kako i priliči radiju za mlade, Enter Zagreb osigurao je klijentu i veliku vidljivost na društvenim mrežama sa sjajnim rezultatima. Samo na Facebooku, objave s Watch Centrom imale su doseg od 80 000 ljudi. Još popularniji u ciljanoj populaciji je Instagram – što je uzeto u obzir i u ovoj promociji. Tijekom njezina trajanja objavljena su 45 Insta storyja s ukupnim dosegom od 180 000.

Istaknuta pozicija Watch Centru osigurana je i na web-stranici Entera, a koju su u tom periodu posjetile gotovo 42 tisuće ljudi.

Kod ovakvih promocija na radiju s precizno definiranim targetom jednostavno nema lutanja pa ni rezultat ne može izostati. Watch Centar približio je mladima niz brendova koje nudi i potvrdio status cool mjesta za odabir blagdanskih poklona, dok je Enter animirao slušatelje još jednom zanimljivom promocijom. Win-win situacija znači da su poruke klijenta pametno integrirane na način da ne opterećuju, ali da su ipak jasno poslane.