Blog

NOVI RAST SLUŠANOSTI

Radio Dalmacija učvrstila poziciju radijskog lidera u Dalmaciji

Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

I kad netko pomisli da je uvjerljivo najslušaniji radio u Dalmaciji dosegnuo vrhunac, uskoro stigne potvrda da se vara. Radio Dalmacija opet bilježi uzlet slušanosti, najbolji dar za 25. rođendan.

Prvi su, naravno, opet od Prevlake do Svetoga Roka, s tjednom slušanošću od 40,8 %. Možemo slobodno reći da ih Dalmatinci stvarno vole, a marketinški najzanimljiviji dio publike, onaj između 18 i 49 godina, obožava. Iz te skupine sluša ih gotovo svaki drugi Dalmatinac, preciznije to na razini tjedna čini njih 47,3 %, pokazalo je najnovije istraživanje Ipsosa MEDIApuls.

Ako taj podatak za treći kvartal ove godine usporedimo s primjerice istim kvartalom 2017., riječ o rastu za više od 7 postotnih bodova, a ovako izgleda dnevni doseg kroz godine.

Na 25. rođendan posebno ih veseli još jedna potvrda da itekako dobro kotiraju među mladima. Prema posljednjem istraživanju, sužavanjem dobne granice na one starije od 18, a mlađe od 35 slušanost im iznosi 42 %. Opet govorimo na razini Dalmacije, a Split i njihova županija su priča za sebe.

Tjedno ih sluša 60,5 % Splićana, odnosno 62,1 % njih u skupini od 18 do 49, a uzimajući u obzir tu dobnu grupu u Splitsko-dalmatinskoj županiji opet dolazimo do 62 %.

Razvijajući se na različitim platformama, iz godine u godinu šire svoj doseg i privlače novu publiku u Dalmaciji, ali i šire. Kao predvodnici trendova visoko su podigli ljestvicu. Tako su najpraćeniji dalmatinski medij na Instagramu i na TikToku, a na toj omiljenoj društvenoj mreži mladih samo jednom objavom mogu doseći i više od 140 tisuća ljudi.

Kreativnim videima na Facebooku oduševljavaju stotine tisuća ljudi. Njihov viralni hit ‘Korona i kafići’, parodiju na temu filma ‘Maska’ vidjelo je gotovo 2 milijuna korisnika Facebooka, a o hit videu pisali su i neki vodeći domaći mediji.

Imaju iskustvo, imaju znanje i ne boje se novih izazova. Upravo ta kombinacija čini ih liderima, nepobjedivima na svom terenu.