Blog

VEĆ DUGO NA TRONU

Prva, ali i dalje raste: Koja je tajna Antene Zagreb?

Antena Zagreb već je godinama najslušaniji zagrebački radio. Nakon promjena, prema podacima Ipsos Pulsa zabilježen je još jedan rast slušanosti.

Na Anteni Zagreb ne miruju iako su već dugo na tronu kao najslušaniji zagrebački radio. Iz te pozicije krenuli su u promjene, a prema podacima Ipsos Pulsa rezultat je još jedan rast slušanosti.

Prošlo je otprilike 10 mjeseci od kada je Antena Zagreb predstavila novi zvuk uz još kvalitetniji sadržaj potpuno prilagođen slušateljima i nisu pogriješili. Rezultat je učvršćivanje statusa lidera s dodatnim rastom slušanosti. U brojkama, više od četvrtine Zagrepčana između 18 i 49 godina svakodnevno je uz Antenu, preciznije njih 25,5 posto.

Gledano na razini tjedna u istoj dobnoj skupini ta brojka dodatno raste. Istraživanje pokazuje da čak 38,2 posto ljudi u glavnome gradu vrijeme provodi uz Tamaru Loos, Sašu Bunetu, Barabaru Kolar, Sašu Lozara i ostale Antenine zvijezde.

Iako novi Antenin uzlet prate i nove generacije slušatelja koje su još u školskim ili studentskim klupama (23,1 posto), velika većina njih su zaposleni (61,2 posto).

Pokretanje Antene Zagreb zauvijek je promijenilo radijski svijet u zemlji, a rebrandingom su pokazali da s novostima ne misle stati. Iako je najteže zadržati se na vrhu, 11 godina kasnije oni su i dalje broj 1. Jednostavno, Antena Zagreb je uvijek korak ispred.