Blog

DOBAR GLAS BRZO SE PRONIO

GOLD FM je IN: I dalje na putu prema gore

Legendarni hitovi i danas su magnet za slušatelje. Njihovu ljepotu iznova otkrivaju i nove generacije. Dokazuje to GOLD FM.

Ako promatramo samo područje Grada Zagreba, i to populaciju od 18 do 49 godina, GOLD FM je na kraju prošle godine imao slušanost od 12,7 posto tjedno. U odnosu na kvartal ranije tako bilježi rast od 1,5 postotni bod, a u odnosu na drugi kvartal 2019. 2,5 postotna boda više. Na širem području, Grad Zagreb i Zagrebačka županija, posljednji podaci Ipsos Pulsa pokazuju slušanost od 12 posto, a ponovno je riječ o rastu.

GOLD FM radio je poznat po legendarnim hitovima 80-ih, 90-ih i 70-ih te povremeno iz 60-ih i 50-ih, ali i po relativno mladoj ekipi koja zna kako približiti najbolje svjetske pjesme i novijim generacijama.

U udarnom jutarnjem terminu sa slušateljima su glumac i pjevač Filip Riđički i Ana Herceg, također poznata zagrebačka glumica. Pomažu ljudima prometnim uputama, nude kratke i aktualne vijesti, a sve začine najboljom mogućom glazbom. Kada se vrata ureda zatvore za nama kormilo u studiju preuzima Nika Levak, a radni dan privodi se kraju uz neumornog Mirana Bistričića. Mikrofon nakon njega preuzima iskusni radijski voditelj, povremeno glumac, Krunoslav Belko. Sa svojom publikom neumorno komuniciraju i putem društvenih mreža na kojima ih prati oko 46 tisuća ljudi.

U nekoliko godina stvoren je brend, radio na kojem gostuju neke od najvećih zvijezda s ovih prostora. I ne samo da gostuju, nego zajedno s voditeljima pjevaju i sviraju. U studiju im je bio Bajaga, Davor Gobac iz Psihomodo Popa, Dubioza Kolektiv, Sejo Sexon, Let 3…

Samo za GOLD su se smišljale i pjesme…

I dobar glas brzo se pronio…